Liten börjar bli stor!

 
Han ser plötsligt så stor ut där han står och pysslar på bland sina böcker! :)
 
 
 

Stadstur

Idag blev det stadstur, bytte ett par byxor åt Julian till en större stl det var stl80 på dom men de satt som korvskinn så det blev en helt annan byxa istället och i stl86 dom var lite långa i benen men det växer han ju i. Vi köpte även lite leksaker som Julian ska få i sitt påskägg.
 
Då vi kom hem hade Julian fått post ifrån sin Farmor och bonusfarfar :)
 
 
 
 
 
 
 

Klätterapan :P

 
 
 
 
 
 
 
Hej mamma! Satt du där och kollade på mig?

Stjärnan

 
 
 

Våffeldagen

Julian stog för lunchen och bjöd oss på våfflor! ;D
 
 
 
 
 
 
 

Magsjuka deluxe fortsättningen..

En timma efter att jag postat inlägget i lördags om Julians magsjuka så var det min tur och en timma efter mig så var det Mattias tur. Mattias hann precis natta Julian innan det startade för honom och tur var väl det. Hade Julian vart vaken vet jag inte hur det hade gått, då hade vi behövt ringa efter hjälp. Den var så sjukt intensviv och man slogs ut totalt. Under natten hade jag feber och frossa det gjorde så ont i kroppen så jag åmade mig kunde inte ens sova för kroppen värkte så hemskt. Inte klokt så ynklig man kan bli på så kort tid. Från lördagkväll till söndagmorgon hade jag gått ner 2kg!! Precis som för Julian varade själva magsjukan bara ett par timmar men under dom timmarna var den helt galen. Sen var man helt död, det var segt att återhämta sig men nu börjar man funger lite mer utan att bli helt slut av utmattning. Hemmet är åter igen storstädat och bacillerna har förhoppningsvis vädrats ut för gott nu!! Detta vill jag helst inte uppleva på många år till! Nu har jag fått tycka lite synd om oss här oxå, nu ska jag fortsätta uppdatera lite från dagarna som gått. Upptäckte att jag tagit 100 bilder sen i lördags så några ska jag bjuda er på nu!

Magsjuka deluxe!!

Klockan 05 får familjen karlsson ett mindre trevligt besök, den oinbjudne gästen magsjukan kommer och vänder ut och in på Julians mage. Han spyr som en fontän mellan kl05-09. Han kräks på mig, Mattias, hela sin säng och våran. Sista timmen kommer det bara galla. Stackars liten som inte förstår vad som händer och panikgråter då han spyr! Det var en pers som tur är så varande den inte länge! Efter kl09 fick han behålla allt vi gav honom, men det tog ända fram till kvällen igen innan vi riktigt kände igen honom. På morgonsidan var han bara en trasa som inte ens orkade sitta upprätt det gjorde ont att se honom så utslagen!
 
Vill inte påstå att han var den piggaste grabben i komunen!
 
 
Men Julians snälla bonusfarmor var snabbt på plats med vätskeersättning och även krya på sig presenter fick han! En stor polisbilsjeep och såpbubblor:) Men just den här dagen var han för sjuk för att orka leka ordentligt!
 
 
 
 

Playdate

I torsdags så hade vi besök av min fina vän Helen och hennes dotter Tuva. Tuva hon är 16 dagar äldre än Julian. Dessa två barn leker bäst på avstånd, Julian vill gärna komma nära men Tuva markerar och blir rosenrasande! :P Inte så konstigt då Julian försökt knycka hennes öra, då skulle jag oxå bli arg om någon ville slita av örat på mig :)
 
På avstånd i varsin stol så kan de babbla och tävla om vem som kan skrika högst! De var uppe i sånna ljudnivåer så jag och Helen fick bokstavligt skrika till varandra då vi pratade! :)
 
 
 
 
 
 
Finaste Loppan! Ja hon heter faktiskt Loppan i andranamn hur fräsigt som helst jue!
 
 

Favoriter på B

Julian gillar att leka med sina bilar och bollar. Han sitter ofta med sina bilar och kör dom fram och tilbaka:) Bollarna kastar han iväg och kryper sedan och hämtar dom igen :) Böcker är oxå roligt och spännande. Han kryper ofta till sitt bibliotek och hämtar en bok, kan sitta länge och bläddra själv eller så läser vi tillsammans.
 
 
 
 
 
 
 
Bilbanan som han fick i julklapp är oxå en favorit, här har vi precis diskuterat att bilarna ska åka på bilbanan och inte vara i munnen. Jag tog bilen från munnen la den på bilbanan han tar den igen då den kommer ut och stoppar in den i munnen osv. Tillsist visade han mig att han kunde göra samma och la ifrån sig bilen på banan och kollade efter den då den rullade iväg :) Trollungen!
 
 
 
 
 

Lilla Hulken!

Julian älskar att gå runt här hemma då man håller hans händer, hans balans blir bara bättre och bättre. Han försöker oxå att gå mellan soffan och bordet så igår tog jag fram hans gåvagn så han skulle få testa den. Skruvade åt hjulen så den inte kunde rulla fram för snabbt. Men lilla hulken lyfte upp hela gåvagnen och försökte spurta iväg. Små barn är otroligt starka! :)
 
 
 
 

Medmänniskor

Det är fint att ha medmänniskor runt omkring, man lär sig av sina medmänniskor på både gott och ont.
 
Jag började för en tid sedan att följa en blogg, tjejen som bloggar är med i samma mammagrupp som jag är med i på facebook. Det var där jag hittade hennes blogg.
Hon har som jag förlorat båda sina föräldrar alldeles för tidigt. Hon skrev ett inlägg där hon berättade om sin mor som i somras gick bort i cancer. Samma grymma död till mötes fick även hennes far. Jag har gråtigt floder då jag läst många inlägg på hennes blogg för jag känner så igen mig i den sorgen och smärtan hon beskriver.
 
Hon skrev då en sak som genast fick mig att se klarare på livets orättvisa som drabbat mig. Hennes föräldrar ville ju ju inte dö, precis som mina kämpade de in i det sista men till sist besegrades dom av sina sjukdomar. Hon skrev att hon och  hennes son nu ska leva för dom! För mig har dom orden gett mig ny styrka, min sorg finns fortfarande men den känns mycket mer hanterbar! Jag ska nu ist ta vara på varje sekund med min familj och leva fullt ut och njuta, för de hade mina föräldrar gjort om dom fått varit friska så ist ska jag njuta dubbelt så mycket för deras skull!
 
Idag fick även jag och Julian träffa denna underbara tjej och hennes son, vi var dit på en kaffe. Grabbarna lekte som de känt varandra hela livet blir alldeles varm i hjärtat då jag tänker på hur roligt de hade, ja mammorna likaså om vi nu kan kalla dricka kaffe och babbla om ditten och datten för lek:) Men trevligt var det och vi kommer absolut att ses igen!
 
Som vanligt vet jag inte hur jag länkar så ist klistrar jag in länken till hennes blogg här! :)
http://ankpung.se/

Mys hos farfar

I söndags åkte vi hem till Julians farfar och bonusfarmor. Vi var där från kl13 till strax efter kl18.
Väl hemma så var det bara att ge Julian sin pyjamas och flaska så somnade han så gott efter dagens lek! Kvällsbadet fick han där i sin balja :)
 
 
 
På denna underbara bilden myser Julian med sin farbror Joel (ingift). Julian älskar Joel och skiner upp som solen då han ser honom. Han fick en fiskebok av honom i Julklapp och om Julian själv väljer en bok att läsa i sitt lilla bibliotek så är det den boken han väljer! :)

Att fylla 10 månader

Julian började med att sova hela natten han sov till kl06:20 utan att vilja ha sin napp eller flaska! :) Det är lyx här hemma! Sen fortsatte han att sjusova på sina vilor drog iväg 2 timmar på varje vila! Somnade senare än vanlig igår och idag kl20:30. Igår och iikväll fick vi även i honom en hel flaska välling på 200ml innan han somnade det har aldrig hänt förut! :) Min magkänsla säger att vi får sova hela natten, hoppas den har rätt :)
 
 
 
 
Vi grejar med lunchen och Julian tittar på, det blev så enkelt som pannkaka. Julian hade rivet äpple till sin pannkaka och det var mycket uppskattat! :)
 
 
 
Sen få man väl ta sig en snus efter kvällsgröten då man fyllt 10 månader? :P
 
 
 

Pappamys

Pappamys på morgonkvisten
 
 
 

I garderoben

 
Så har vi idag letat på detta
 
Keps : H&M
Body: H&M
Kofta: Åhlens
Byxa: Åhlens

10 månader

I tio helt underbara månader har Julian funnits hos oss och förgyllt vår vardag! Det har gått så fort om 2 månader ska han fylla ett år! Vi älskar denna kille mer än vad ord kan förklara så jag tänker inte ens försöka mig på det! För alla ord känns så fjuttiga i jämförelse med kärleken vi har till honom!
 
 
 

Mellis

Rivet äpple till mellis är smarrans tycker Julian!
 
 
 

Tokfransen

 
 
 
 

Gräsänderna

Idag gick gjorde åter ett försök till att gå och mata gräsänderna med Julian, vi har gått iväg förut men Julian har då hunnit somna då vi kommit fram. Men idag var han vaken och han tyckte verkligen att det var spännande med alla änderna som slogs för sina brödbitar! :)
 
Jag tycker minar grabbarna har lite roliga ansikstuttryck på denna bild :D
 
 
 
 
 
 

Vårstäda!

Japp här vårstädas det överallt! Jag har vårstädat bland mina vänner på fejjan, i plånboken och börjat lite smått med rensning i hemmet. Ska ta tag i förrådet någon dag men ska då kolla ifall Julian får åka hem till farfar och bonusfarmor någon dag ett par timmar så vi kan gå igenom allt i lugn och ro. Mycket där som bara är att skicka på tippen. Mycket kan man även försöka sälja oxå. Helt sjukt vad saker man hamstrar på sig genom åren! Ja ni vet det där bra att ha syndromet! :)

Snart är påsken här

Snart är det påsk och självklart ska vi ta in lite ris och pynta i år! Har inte brytt mig om påsken förut men nu då man har barn så ska även den högtiden uppmärksammas här hemma! Så igår letade på vi de lilla påskpynt vi har.
Denna påskkyckling hade Mattias då han var liten och i den fick han lite påskgodis och självklart ska Julian få ärva denna av sin far! :) Men han får allt vänta några år innan han får nåt påskgodis!
 
 
 
 

Stor och liten

Det är en aning skillnad på storlekarna på Brion och Sulkyn. Igår tog vi ut sulkyn på en provtur.
 
 
Den kändes så liten och skruttig att köra jämfört med brion. Går ju inte att jämföra en rejäl vagn med en sulky. Brion är ju självklart bättre i komfort mm. Men som stads/shopping vagn är denna perfekt. Det är ingen vagn för långpromenader. Men då gator och gågator är sopade så kan man absolut gå med den in till stan och tillbaka.
Julian satt bra i den och tyckte det var spännande att prova sin nya vagn! :)
 

Stig Helmer

Julian har sin virvel som Stig och sin pappa! :)
 

Att vara en frans...

Kärt barn har många namn! Tokfrans, sötfrans, busfrans, Julle, Jullebusen, sötnöten, Junior, gorumpan, lillstrumpan, lilla hjärtat, gofisen ja listan kan göras lååång! :)
 

Så snygg!!

Om man får drömma sig bort lite, så skulle jag mer än gärna ha denna supersnygga vagn till Julian! Emmaljunga Monkey. Drömma kostar ju inget som tur är! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder är lånadade från Emmaljungas hemsida där finns även mer information om vagnen.
 
 

Headache

Idag vaknar frun i huset med bultande huvudvärk. Julian vilar nu och jag hoppas den försvunnit tills att han slår upp sina blå igen. Det känns som bakishuvudvärk så vätska kan vara lösningen på problemet.
Är ju inte bakis och det var många år sedan jag var det, Dricker inte alkohol så ofta på ett år dricker jag ca två starköl och det brukar kunna bli på sommaren då är det gott med en kall öl!

Middag

Idag bjöds det på spagetti och köttfärssås här hemma, en av Julians favoriträtter.
Sen åkte han direkt i badet! Skitiga barn är glada barn, sägs det:)
 
 
 
Det blev även tre portioner till frysen!
 

Till vårgarderoben

I eftermiddag blev det en prommis in till stan för att uträtta ett bankärende.Hittade på en värdecheck på kapphal i plånkan där sista dagen att utnyttjas var idag. Gjorde en vårrensning på gamla kvitton och annat skräp i den. Jisses vad mycket som kan rymmas i en plånbok! Så denna tuffa vårmössa fick följa med oss hem till Julians garderob. Köptes på kapphal, ordinarie pris 69:50:- jag betalade 19:50:-
 
Vi testade inte den nya vagnen idag, tror att den kan vara rätt stuttig nu innan de sopat vägarna och den är inte lika ombonad. Julian sov då vi kom hem igen och sov sedan klart ute på ballis.
 
 
 

Julians nya våråk!

 
Idag har Julian fått sig en ny vagn en vår/sommarsulky. Denna var helt ny på marknaden och barnet kan sitta mot en eller ifrån en det ändrar man lätt genom att flytta styrhandtaget.
Denna vagn fick han som en tidig ettårspresent från farfar och bonusfarmor.
Den har fullt liggläge och snurrbara hjul som även går att låsa. Den fälls lätt ihop och tar liten plats även en perfekt resevagn. Det finns även babyskydd att köpa som passar till den.
 
Pris: 1799:-
Babyproffsen Falun
 
 
 
 
 
 

You and me are ment to be!

Så stod det i vår bröllopsannons!
Den lyckligaste dagen i mitt liv var ju självklart den dagen Julian föddes! Den näst lyckligaste dagen var min bröllopsdag!
2009-04-17 samma bröllopsdatum som mina föräldrar fast dom hade ju självklart några års försprång!
 
 
 
 
 
 
Gruppbild på mina tärnor och Mattias bestman (hans bror)
 
 

Bildbomb!

 
 
 
 
På en av bilderna sitter Julian med sin bonusfarfar, den är tagen från deras senaste besök hos oss! Notera att de har likadana tröjor på sig Tore hittade den på Åhlens och tyckte även att Julian skulle ha en! :P

Morgonstund har guld i mun

Jag fick sovmorgon till kl07 idag och Mattias tog en välförtjänt sovmorgon till kl10. Mattias kommer att vara hemma med oss till sista Mars. Då jag är tillfälligt sjukskriven. Ville bara klargöra det ifall någon funderar på varför vi går hemma båda två.
 
Jag är normalt (läs innan jag blev mamma) en riktig sjusovare och hade väl aldrig i mitt liv trott att jag skulle kalla en uppstigning kl07 för sovmorgon. Men det är 1-2 timmar mer sömn än de flesta mornar här hemma:) Inatt var det omstoppning med napp kl02 en flaska vid kl05 och uppstigning kl07. Längtar efter fler nätter med en hel natts sömn hittils har vi haft EN hel natt med  sammanhängande sömn.
 
Men sedan han fick eget rum så sover vi alla bättre, jag kan somna om direkt jag vart uppe till honom det gick inte då han sov inne hos oss. Julian muttrar och babblar massor i sömnen vilket vi nu inte behöver ligga och lyssna på. Nu får han babbla bäst han vill och vi får sömn ändå. Då han verkligen vill något så gör han sig hörd så vi vaknar! :) Hans sovrum ligger vägg i vägg med vårat.
 
Idag skiner solen igen över Falun och som vanligt blir det en långpromenad senare. Julian vilar efter frukost och lek. Så jag passar på att sitta i lugn och ro i soffan. Då Julian är vaken blir det inte många stunder man kan sitta still. Han är en aktiv kille och är överallt och utforskar hela dagarna! Våran underbara trollunge!
 
 

Fyndat

Julian gled runt i stolen i förmiddags medans vi gjorde ett tappert städryck!
Han åkte då till min byrå och gjorde sig ett intressant fynd! :) Min bh!
 
 
Intessant oxå att se på då pappa städar inne på toaletten!
 

När det det suger till i kaffetarmen!

Efter lunchen så klädde vi oss och gick ut så Julian fick sova gott ute och vi fick en skön 1,5 timmas promenad. Vi hann inte gå många meter innan han somnade och vaknade 15 minuter innan vi var hemma igen :) Så inatt sover vi gott allesammans, hoppas jag!

 

Mitt i promenaden så sög de till i kaffetarmen och jag var tvungen att köpa en take away kaffe någonstanns. Mattias föreslog att vi gick och köpte den på 47:an grillen.
Jag var mer sugen på waynes coffie men mot 47:an traskade vi och väl där så har de en kaffemaskin av en variant som jag vägrar att betala för. Det är odrickbart enl mig.
Kräsen? - Japp! Kaffet ska smaka gott!
 
Tillslut på väg mot waynes så går jag in på subway och köper oss varisn kaffe 10:-/st behöver jag säga mer än att ibland får man det man betalar för;/ Väl hemma så blev det en GOD kopp kaffe och godare kunde den varit om vår moccamaster bryggare vart hel. Måste verkligen laga upp den, behöver en ny tank för med vår tur så har den åkt i golvet så den sprack :(
 
 
Gick även förbi Cityjouren för att se om han gjort några nya roliga skyltar!
 
 
 

Pangkaka :)

 
Idag lunchade vi pannkaka! :)
 
 

Potträning

 
 
 
Dennna härliga potta har Julian, den spelar även en liten belöningsmelodi. Den har på/avknapp för det så man väljer själv om den ska göra det.Den kan även användas som fotpall så de når upp till handfatet då man fäller ner locket.  Han prövade den för första gången i början av februari och första gången vi satte honom där så gjorde han både nr 1&2, ni kan ju gissa hur stolt mammahjärtat blev då (och bli fortfarande)!!;)
Han har faktiskt lyckats mer än misslyckats under sina sittningar på den. Han tycker det är skoj att ibland få göra sina behov på pottan. Direkt då vi kliver upp på morgonen får han sitta på den, barn gör som vi vuxna blir kissnödiga direkt de vaknar. Ibland gör han även nr2. Vi har inga planer på att få honom blöjfri redan utan han får använda den nu redan för att han tycker det är roligt och det underlättar nog lite då den riktiga potträningen tar vid att han suttit på den till och från redan från 9mån.
 
Sen kan man om man har ork till det potträna barn redan från nyfödda. Det är lika onaturligt för ett barn att göra sina behöv i blöja som vi tycker det är att göra det direkt i byxan. Det är vi som gör blöjan naturlig för dom. De signalerar tydligt innan de behöver kissa eller bajsa och man lär sig enklast deras signaler om man låter de vara nakna mycket då ser man exakt hur barnet signalerar innan de behöver göra sina behov. De ger oss signaler ang det upp till ca 6mån ålder sen ger de oftast upp då de inte får nåt gehör på det!
 
 
 

Inte min man!!

 
Min man är det då ordning på han skulle aldrig komma hem från jobbet och klaga/gnälla över sånt! Men det finns tyvärr de som inte förstår bättre :/
 
 
 

Köksmästaren

 
 
 

Han har några års träning kvar innan han är på samma nivå som sin farfar, pappa och farbror:)
 
 
 
 
 
 

Visst är det väl typiskt?!?

Igår var vi laddade för att kika på melodifestivalen i lugn och ro då härjade Julian som annars somnar senast kl19 på till kl21. Så röstningen fick vi se iallafall. Det gick inte att titta medans han var vaken då han var helt hyper av övertrötthet.
 
Ikväll är det inget av intresse på burken och Julian gör natt kl18:40. Men å andra sidan så är vi rejält trötta då han sovit jättedåligt inatt och från kl04 har det inte var många minuters sammanhängande sömn. Så ikväll har man kanske somnat innan kl21. Men visst är det väl typiskt? Det är som att dom verkligen känner på sig :)
 
 

Så var han plötsligt helt bort!!

Julian lekte kurragömma med mig! Helt plötsligt så var han bara borta och knäpptyst!
När jag förrvirrat synade av lägenheten på en millesekund så ser jag den andra gången jag går förbi vart han var :) Trollungen! Han hade hittat på en tom festis som han satt och utforskade :)
 
 
 
 

Facebook!

 
Julian uppdaterar min facebook:)
 

Playdate

Idag var vi bjudna hem till Mattias arbetskamrat Lena. Hon har barn som är jämnårgia med Mattias och då vi kom dit så var hennes barnbarn Elvira där oxå hon är 3,5 månad yngre än Julian. De lekte glatt med varandra! :) Lena hade bakat underbart vackra och goda cupcakes.
 
Julian somnade på promenaden hem och ligger nu ute på balkongen och sover klart.
 
 
 
 
 
 
 
 

Finalen!

 
Ikväll blir de samma som för många andra, finalen i melodifestivalen. Vi ska göra en hemmagjord pizza kvällen i ära. Godisskålen är påfylld så den åker fram då junior lagt sig för natten och snickers ska jag äta :)
Idag skrivs det nog om melodifestivalen på många bloggar. Jag har inte läst någon blogg idag men tänkte ta mig en liten rundtur till de bloggar jag läser efter detta om jag hinner. Det beror på hur länge Julian tänkt vila, nu har han faktist sovit länge men bara för att jag skrev det nu eller för att jag ens tänkte det så brukar han vakna :) Slår aldrig fel!Hahaha det är så galet hann bara avsluta meningen så vaknar han :D
 
Mattias kommer med honom nu lika go och glad som alltid jag blir varm i hela kroppen av lycka då jag ser honom.
Nu ska jag gå och överösa han med massa pussar!:)
 
 
 

Sötnöt

 
Julian mumsar mellis. Våran sötnöt! :)
 
 
 

Underbara stunder!

 
 
Att få sitta med sitt barn sovandes mot bröstet är bland de underbaraste som finns!
 

Åtta spänn!

Har aldrig förr utnyttjat kuponger och rabatter som jag gör nu som mamma. Jag är numer en riktig kuponglisa och Mattias blir smått galen på mig då vi står i kassan och jag börjar leta på mina kuponger!
 
Vi har ett apotek i närheten där jag bor och idag var jag in för att hämta ut lite mediciner och kom då på att jag har 200:- rabatt på mitt nästa köp. Det tog jag vara på idag.
När man får så mycket saker för åtta spänn då är det roligt att handla :)
 
 

Liten

Julian är 5dagar på dessa bilder. Lilla lilla liten kallade vi honom, han kunde använda hela snutten som filt :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vid spisen

Då jag är gift med en kock så står jag allt för sällan vid spisen numera. Men idag har jag grejat hela dagen vid spisen. Jag gjorde idag heml. rotmos och kokt fläsklägg till. Fläsklägget ska kokas i ca2-3 timmar och skummas av eftersom. Medans fläsklägget puttrade så passade jag även på att göra oss en sockerkaka, som vi sen fick fika av i lugn och ro då Julian vilade :)
 
En stund innan middagsdax kikade farfar och bonusfrarmor in en stund. Julian lekte och delade generöst ut pussar till bonusfarmor- Han blir så otroligt glad av att vara med dom och det värmer hela min kropp att se dom tillsammans.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag gjorde denna maträtt på min mors vis och har inte ätit den på minst 10år det var på den goda tiden då hon var frisk och kunde laga mat. Saknar henne jättemycket. Det är så mycket jag idag önskat jag hade frågat henne då hon levde och var frisk. Många frågor som jag idag inte kan få några svar på. Men oftast kan mina äldre syskon svara på min frågor. Hade de inte vart för min syster Kicki så hade jag inte kunna göra denna rätt på min mors vis!! Det var så gott och jag verkligen njöt av varje tugga! :)
 
Julian hade oxå en portion men han fick kokt korv till. Men han gillade inte rotmosen men ärtorna, majsen och korven gick ner. Sedan somnade han gott efter sitt bad och en flaska välling!
 
 
 

 

Grattis Azin!!

På facebook sidan som hör till denna blogg har jag haft en tävling som avslutades idag!
Julian har dragit vinnaren som blev Azin Karim och hon har vunnit en nagelförlängning hos memakeup.devote.se.
 
 
 
 
Vill ni ta del av de senaste uppdateringarna, tävlingar m.m så gilla även vår sida på facebook. Jag kan inte länka sidor så jag kopierar in adressen till den ist.
 
https://www.facebook.com/LivetMedJulian?ref=hl
 
 

Me and minime ♥

 
 
 
 

Punktligt!

Alla punkterna är avklarade samt några till. Under tiden grabbarna var ute så färgade jag håret och tog en lång skön dusch! :) Nu är jag jättetrött och ska strax krypa ner i sängen. Dagarna går så fort man hinner bara stiga upp så är det dags att gå till sängs igen. Julian gjorde natt kl19 lika punktligt som alltid.
Nu ska jag duka fram kvällsfika.
 
Tog bort det tidigare inlägget med bilden på nageln jag gjort. Vill och kan lägga upp bättre bilder än så. Bara jag kommit igång lite mera.
 
 

Bambino

På bambinos sida på facebook kan man beställa hem hem en sked som de bjuder på, idag fick Julian sin sked!
 
 

Njuter

Julian och Mattias har precis gått iväg, kaffet puttrar i bryggen och jag ska försöka att njuta dessa timmar som jag har hemmet helt för mig själv. Men tomt är det och det känns faktiskt rätt konstigt då man är helt ensam hemma numera.
 
På min To do list så har jag :
 
  1. Färga håret
  2. Duscha
  3. Ställa iordning min lilla nagelsalong och prova prdukterna
  4. Städa/damma
 
 
Får se hur mycket man hinner med av min egentid, tänker inte stressa utan ska verkligen försöka njuta lite! Hoppas ni får en jättefin dag min läsare!
Mer uppdateringar från dagen kommer senare! :)
 
 
 
 
 
 

Egentid :)

Godmorgon!
 
Idag ska jag få mig ett par timmars egentid, mina grabbar ska ut på promenad! Mer uppdateringar kommer senare! Solen skiner och det blir nog riktigt skönt det blåser inget, igår blåste det stormvindar.
 
Selen är nu på sin plats i matstolen, nu behöver man inte sitta och vakta honom i den utan kan gå för att hämta nåt i kylen eller på bänken utan att dra stolen med sig. Nu sitter han där han sitter!
 
Till frukosten så gick Julian igenom en liten katalog med duplolego. Vi ska köpa nåt byggset till honom i födelsedagspresent.
 
 
 
 
 
 
 

Sleeping

Julian sover, han la igen sina blå strax innan kl 19.  Jag har lite saker till att pyssla med innan jag ska slå mig ner i soffan för att bli kvar där tills jag hasar mig vidare till sängen. Ska kolla på Greys kl 21 :) Jag har några serier jag försöker att följa i mån av tid bl.a greys och Once upon a time. Imorgon blir det Sophias Änglar och just som jag skriver det så gör dom reklam om morgondagens program som handlar om en familj som förlorat sin son i en drunkningsolycka,  kommer nog att få torka ett par rinnande tårar imorgon :/
 
Har inte tid att skriva mer nu men vi hörs igen imorgon!:)
 
Avslutar med en underbar bild på Julian med sin pappa!
Min familj som jag älskar mer än något annat!
 
 
 
 
 

Nybadad

En mycket nöjd kille som precis kommit upp ur badet:)
 
 
 

Middag

Vi hade falukorv i kylen som behövde ätas upp så det blev idag så enkelt som makaroner och korv.
Imorgon blir det rotmos och fläsklägg på min mammas vis fläsklägget ska kokas i 2-3 timmar. Det ska bli så gott har inte ätit det på många år, senast var på den tiden mamma var frisk skulle tro att det är tio år sedan.
 
Julian äter med god aptit och mjölk älskar han. Han får mest vatten att dricka men då vi bjuder han på mjölk så ljudar han verkligen hur gott det är då han dricker!
 
Ikväll ska selen till hans stol sättas i det är inget man orkar pyssla med på dagen för stolen måste skruvas isär helt för att man ska kunna sätta dit den och då kvällen kommer har man oftast vart för trött men ikväll ska den dit nu finns inga ursäkter längre!
 
 
 
 
 

Födelsedagståget

Julians födelsedagståg kom idag. Detta har vi köpt på tradera det följer med siffror från 1-6. Den 16/5 ska det byggas ihop och plockas fram!
 
 
 
 

Tuffingen som ser rätt hård ut:)

Idag har Julian prövat sina solbrillor och han tyckte det var hur nice som helst att kunna spana runt trots att solen låg på ansiktet. Tyvärr blåste det näst intill stormvindar så promenaden blev idag kortare än den brukar. Får hoppas på att de blåser mindre imorgon.
 
 
En förväntansfull och glad kille med mössan på sniskan som vet att vi ska ut och gå :) Selen är ny den köpte en vän till mig som jobbar på babyproffsen till Julian i en tidig ettårspresent. Hon sa att han sitter bättre med den selen än den han hade som följde med vagnen och det hade hon helt rätt i samt att man kan sätta en längre rem i den så den kan användas då han går själv. Verkligen jättesnällt av henne. Men enligt mig så är hela gänget på Babyproffsen i Falun helt underbara. Jag har arbetstränat där under en längre tid. Slutade med arbetsträningen ett par veckor innan Julian föddes.
I december hade jag även turen att få komma tillbaka dit och arbeta lite igen. :)
 
 
 
Här gassar han i solen, man kan riktigt se hur han njuter! Våran tuffing, dessa brillor tycker jag var jättebra man fäster dom runt hela huvudet. Han kommer även att få ett par vanliga om vi hittar några som passar, de vi prövat hittills har vart jättestora.
 
 
Våran tuffing!
 
 
 
 

Till vårgarderoben

En vän till mig i Örnsköldsvik hade lagt upp dennna vindtäta fleeseoverall till försäjlning och jag var snabb att skriva KÖPER! Vi har letat liknande ett tag men har inte hittat på nån. nu har han en till ett jättebra pris 128:- inkl frakten. Nu hänger den i Julians garderob och den får han testa imorgon då han ska ut med sin pappa på prommis med sällskap av en annan pappa från föräldragruppen som oxå har en son som jämngammal med Julian. Medans blir jag hemma och ska ist underhålla mig med städning.
 
 

I garderoben

Så har vi idag letat på:
 
Body: Åhlens
Dregglis: Babyproffsen
Byxa: Lindex
Strumpa: Polarn&Pyret
 
 

07:15

Det var klockan då Julian slog upp sina blå idag det är numera även kallat sovmorgon här hemma. Önskar ju förstås att vi kunde få en sovmorgon till nio någongång, men det är ju minchefen som bestämmer och kring 06-07 så har han sovit i tolv timmar så de är ju förstårligt att han är utvilad och vill kliva upp då. Frukost och lek sen somnar han om igen efter ca två timmar.
 
 

 
 
 
 
 
 

♥ Pure love ♥

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julians nya nappar

Idag kom napparna som jag vann.Snabba bud:)

 
 
 
 

En tur till Babyproffsen

Idag har vi vart ute på en långpromenad. Vi gick till babybroffsen för att kolla lådspärrar, men de fanns ingen som passade. Så det har nu stuvats om i lite lådor så att det inte finns några småsaker eller annat som är mindre bra för små barn! Klämmer sig gör han ändå, de förhindrar inte lådspärren. Och hur ont de än gör i mammahjärtat så måste han få lära sig av sina små misstag.
 
Byrån som vi har i hallen har han varit nyfiken på ett tag nu och försökt att dra ut lådorna så idag är han ute och glider i sin gåstol & det blir ovanligt tyst, ja ni vet så där tyst som det bara kan bli då de hittar på hyss :) Där hittar jag honom rafsandes i lådan där jag förvarar mitt krimskrams & annat bra att ha. Superlycklig var han ju såklart, så där lycklig så de lyser bus i ögonen.
 
 
Min snabblösning på problemet blev silvertejp!! :D Hade ingen lust med att rensa lådorna med lilleman runt benen så de ska jag göra då jag är klar här.
 
 
 

Julian fick sig ett par solbrillor, behövs då vi ofta är ute och går.
 
 
 
 
 
 
 
 

Idag var våren på besök

Och det tog vi såklart vara på med en timmas promenad i den sköna solen, vi hade 8 plusgrader på ballan i skuggan, helt lovely!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paket till mig!

Julian sitter i baded med sällskap av sin far, så då passar jag på att uppdatera lite här :)
Har fått hem en leverans med produkter för att bygga naglar, väntar ett paket till sen har jag allt för att köra igång igen. Uv-lampa, sax, penslar ect har jag sedan tidigare. Det ska bli så kul, var länge sedan jag unnade mig själv nåt. Än om jag tex åkt in till stan för att hitta mig nya kläder så kommer jag hem med en saker till Julian ist. Mycket roligare att handla till honom.
Men nu har jag äntligen skämt bort mig själv lite, och kan även skämma bort andra med lite vardagslyx. Måste testa först och se vilken nivå jag ligger på förhoppningsvis behöver jag bara testköra ett par gånger så är jag inne i det igen.
 
 
 

Kompis & Gibson

Vår familj har två medlemmar till som jag vill presentera för er. Våra katter Kompis & Gibson.
 
 
Kompis är en blandning av bondkatt och norsk skogskatt. Han är en jättelugn & mysig kille. Som i år blir 7år. Gammstöket!
 
 
 
 
Så har vi Gibson, som är en renrasig helig birma. Som blir 4år till sommaren. Han är inte alls lika lugn & testar mitt tålamod sjuttioelvatusen gånger per dag. Han klättrar i bokhyllan, på lackhyllorna, i gardinerna... ja han är överallt där man inte får vara. Jag har haft många katter genom mitt liv och har alltid kunnat lära dom vad som är rätt och fel. Vattenspruta är bra att ha till hands då man ska uppfostra katter. Men de biter inte på denna odåga!!! Ibland är han väldigt billig och har hittils matriellt kostat oss mer än vad han smakat! :) Men hur som helst så är han en i familjen & kommer att bli kvar hos oss.
 
Detta är  ävenJulians katt, Mattias gav honom till han då han föddes, men hittils är han ingen bra husse & är lite dålig på att ta hand om honom :)
 
 
 
Sen får jag inte glömma våra dammråttor, även kallade änglatofflor! :)

Budda

Julian sitter ofta så här, våran egna lilla budda!
 
 

Go&Gla kexchoklad!

 
Efter en hel natt med god sömn så var vi alla riktigt utvilade, även Jullebusen!
 
 
 
 
 
 

I garderoben

Så har vi idag hittat på detta:
 
Body: Babyproffsen
Dregglis: Babyproffsen
Strumpbyxa: Polarn&Pyret
 
Gick inte att få en bild på honom på golvet för denna lilla kille har svårt att vara stilla, inte ens en sekund är möjligt! Så jag fick tillsist be Mattias ta upp honom i famnen :)
 
 
 
På väggen ovanför hans säng har jag hängt hans lilla kepssamling.
 

Nagelförlängning!

Jag har beställt hem produkter för att ta upp min hobby med att bygga gelenaglar igen. Produkterna kommer i veckan hoppas jag. Ska bli så roligt att få börja pyssla med de igen. Har inte gjort naglar på ca 2år så känner du att du är en frivillig kandidat så är du välkommen hit. Behöver få träna upp mig på andra, då jag mest bara gjort på mig själv tidigare :)

Julian & jag har vunnit!!

Jag ställde upp i en tävling på MAM`s facebooksida och jag vann!! Blev så klart superglad då jag aldrig vinner i tävlingar, men jag har ju dragit högvinsten i kärlek ist!!!
Så inom kort kommer de hem nappar som lyser i mörkret!
 
Bilden är lånad från google bildsök.
 
 
 
 
 
 

Plötsligt händer det!!

Godmorgon!
Har ni sovit gott? Det har vi gjort! :)
 
Julian har sovit hela natten utan att vakna till, från kl20-05:30! Helt undetbart att fått sova en hel natt det var MÅNGA månader sedan nu, tror det är första gången på 9,5 månader! Helt underbart, jag känner mig utvilad.
 
Han somnade igen för en stund sedan. Så jag sitter här med kaffet & nyhetsmorgon!

Att byta en blöja...

....ja det är numera inte så lätt, jag begriper inte att en så liten människa kan göra så mycket motstånd & slipblöjorna är ju bara att glömma att försöka få på då han sätter den sidan till & man är ensam hemma. Då är de väl för tur att de finns up&go, var inget big fan av dom förut för de läckte i sidorna. Men de berodde nog mest på att de var lite stora på honom. Visst kan dom läcka nu oxå men det händer även ibland med slipblöjorna.

Reklamation!

Då promenaden förde oss mot stan så passade jag på att gå in på Åhlens och reklamera kläderna jag hade därifrån som låg kvar i skötväskan sen sist vi var på väg, men då kom vi inte så långt. Hade köpt ett par byxor som var trasiga i en dragkjedja, en body & en dregglis som tappat all färg efter en tvätt :( Hade inga kvitton kvar men det var absolut inga problem jag fick välja nya kläder. Byxan fanns bara kvar i stl 56 & samma med bodyn så där fick jag välja andra plagg till samma pris. Så detta blev det.
 
På H&M så bytte jag sommarskorna till mindre stl som jag handlade på kupolen. Hittade även på en tuff keps som fick följa med hem till hans vårgarderob! 49:50:- kostade den.
 
 
 
 
 
 
När vi var på väg hem så behövde vi alla nåt att äta, så vi gick in Maestro & beställde mat & Julian fick smaka pizza som han tyckte var supergott, kan ni tänka er så dålig morsa jag är :P Haha!
 

Grabbarna i mitt liv!

 
 
 
 
 
Det finns inga ord eller meningar i hela världen som kan förklara den kärleken jag har för er!
 

Roliga skyltar! :D

På vägen hem gick vi förbi cityjouren, en liten minilivs på Åsgatan. Där hade dom dessa skyltar, jag var bara tvungen att ta kort på dom! :D Två timmar med frisk luft har vi fått idag, så nu ska vi väl sova gott inatt. Kan ju alltid hoppas än om jag tror det är för bra för att vara sant.
 
 
 
 
 
 
 
 

Att äta själv

 
Det gillar Julian bäst än om det kanske inte alltid blir så mycket mat i magen utan mer på golvet. Tycker det ser så härligt ut då han fyllt näven med mat och ska stoppa de i munnen men precis innan så tappar han allt och sitter ist och tuggar luft. Igår lunchade vi köttbullar & makaroner & Julian åt med god aptit.
 
 
Med lite stödmatning så blev han mätt och nöjd.
 

Det går undan nu..

Julian kryper i en väldig fart & reser sig mot de mesta! Hjärtat är ständigt i halsgropen.
Han har lärt sig klappa händerna, ge slängpussar och kan även göra high five :) Våran älskade busunge.
 
Kan bara inte förstå att han fyller ett år om 2.5månad det har gått så fort, vart är pause knappen! Fast jag vill inte pausa tiden heller för det är otroligt underbart att följa hans utveckling. Som just nu går i en väldans fart.
 
Nu vaknade Julian från sin powernap, så han ska få sig nåt att sen ska vi klä på oss & gå ut!
 
Hoppas ni får en fin dag & att solen lyser över precis som den gör här i Falun. Synd bara att de blåser så mycket.
 
 
 
Bild från gårdagens promenad!
 

MAM nappar glowing in the dark!

Finns inget som går upp i rök så snabbt som nappar här hemma, man hade den nära ena sekunden för att nästa vara spårlöst borta. Jag kommer ärligt bli gråhårig snart pga av detta.
 
Men nu har MAM kommit ut med en napp som lyser i mörkret som gör det enkelt att hitta den i sängen eller på golvet då man ska upp på natten för att ge nappen. Blir även enklare för barnen att hitta den då de själv fattat att man faktiskt kan stoppa in den själv i munnen (vilket Julian inte kan ännu). Men jag vill ändå både hissa och dissa nappen, för om jag ger Julian den och han är halvvaken så blir han snabbt klarvaken då han tittar ner och ser nappens sken, inte så uppskattat vi vid fyra på morgonen kan jag lova. Men förutom de dilemmat så är den faktiskt bra.
 
Är det fler som har svårt att hitta napparna i det mörka rummet så gen denna napp en chans. Hittils har jag bara hittat den på babyproffsen.
 
 
 
 
 
 

De absolut sista samtalet med min älskade & saknade pappa!

Har kopierat detta inlägg från min förra blogg.

04/01 2012, kl. 23.38
Det sista riktiga samtalet jag hade med pappa var på julafton 2011. Det värsta är att jag kanppt minns vad vi pratade om. Men det sista orden jag sa till min syster innan jag fick beskedet minns jag hur väl som helst. Jag pratade med min syster Kicki på tisdagförmiddag och frågade henne om hon hört nåt från pappa sedan julafton, hon svarade att hon inte hade det och jag sa efter att jag hade en känsla av att han inte var nå pigg. Jag hinner bara avsluta den meningen så ringer det på andra linjen det var då min andra syster Åsa. Jag sa till Kicki att jag skulle ta det och ringa upp henne igen.

På andra sidan linjen, möttes jag av en gråtande Åsa som berättade att hon precis kommit till pappa, att läkaren från servicehuset han bodde på hade ringt henne och bett henne åka dit för han var inge pigg och vägrade att låtas åka in på sjukhuset. Det hände ofta att han inte var pigg och inte ville åka in, men tillsist kunde man alltid övertala honom eller så repade han på sig. Åsa åkte dit, och när hon kommer in i hans lägenhet så ligger han helt borta på soffan, med en sköterska vid hans sida som höll honom i handen. Åsa jobbar själv inom vården sedan många år tillbaka och såg direkt vart det var på väg. Pappa var verkligen på väg att lämna oss nu, han hade bestämt sig att nu var det dags.

Pappa var redan då Åsa kom i ett sånt skick att läkarna ansåg att att dom inte skulle lämna honom. Kort efter fick hon sällskap av min Kicki och min syster Maria.
Jag sa direkt då Åsa ringde att jag valde att inte börja stressa hem, jag vill inte minnas det av honom. Jag vill minnas allt innan. Jag tog ett beslut som jag heller inte ångrar men som ändå var ett svårt beslut att ta. När mamma gick bort så stressade jag hem åkandes i en bil 50mil vaken ett dygn och det var så psykiskt jobbigt. jag var gravid då oxå vi hade plusat efter vår första IVF. Jag fick missfall en vecka efter och det tog mig så hårt. Så jag kände att för mig och mitt barns bästa så stannar jag hemma den här gången.

Jag satt uppe nästan hela natten på onsdag, mina tankar var hos min pappa och mina systrar som var kvar och vakade för honom. Han pratade inte han bara låg och sov. Han svarade på tilltal men det var bara svaga ja och nej han orkade förmedla.
Jag satt med så splittrade känslor och ville bara vara hos honom. Ville bara att han skulle få höra min röst igen. Och veta att jag och bebis trots allt hade det bra. Han var mycket orolig för mig och jag kände att han behövde höra min röst för att kunna släppa taget.
Så på onsdag förmiddag när jag pratade med Kicki så bad jag henne att slå på högtalaren på telefonen och sätta den mot pappa så han hörde. 
Jag sa -Hej pappa det är Denise.
Han svarar med ett klent och rossligt hej, han var alldles för svag för att prata.
Jag fortsatte att prata och sa att jag tänker på honom och att jag och bebis hade det bra trotts allt. Han försöker säga nåt mer hör jag men han orkar inte och istället hör jag mina systrar säga att det rinner en tår ner för hans kind. Jag säger oxå till honom att jag inte kommer hem, (för att han inte ska ligga och vänta). Jag sa oxå att jag älskade honom. Jag sa oxå att jag hoppades han skulle krya på sig. Sen vet jag inte mer vad jag sa riktigt. Det är nog det jobbigaste men även det värdefullaste samtalet jag haft i mitt liv. Det smärtar att skriva om det och tårarna rinner nu ner för mina kinder.
Senare på kvällen så somnade pappa in med mina systrar vakandes vid hans sida.

Jag har sedan den dagen velat ringa honom igen, tanken slår mig flera gånger om dagen. Hur gärna jag skulle vilja prata med pappa igen och höra hans röst. Jag saknar honom så mycket och det gör så ont i mig att han verkligen är borta.

Jag är livrädd för begravningen, det kommer att göra så ont i hjärtat att sitta framför hans kista.
Precis som jag för snart två år sedan satt framför min mammas kista. Det är så orättvist så det finns inga ord!!!



Idag var dödsannons i tidningen, känns helt sjukt att läsa den!!

Egentid

Julian somnade efter sitt bad 18:45, 19:15 vaknade han igen. Tog upp honom och han somnade om direkt igen i min famn. Han har ätit dåligt de senaste dagarna och även vaknat sisådär tvåhundrafemtioelva gånger per natt. Så den senaste tiden har man gått runt i en dimma av megatrötthet!
 
Idag har han därimot ätit jättebra av alla sina mål, så nu hoppas jag att de resulterar i en god natts sömn åt oss alla för de skulle verkligen vara på sin plats. Är i stort behov av att fylla på sömndepåerna. Jag kan inte vila på dagen då han gör det. Det gör mig bara ännu tröttare då jag alltid hinner somna precis lagom till han sovit klart.
 
 

Bilar

Julian äger 3st bilar & han vet precis hur man kör dom :)
 
 
 
 
 
 
 

Bomnedslag

Japp det har Julian gjort här hemma idag :)
 
 
 

Underbara kille!

En liten bildbomb på de vackraste & dyrbaraste vi har!
 
 
 
 

Polisbåten

Julian har fått en batteridriven polisbåt av sin farfar & bonusfarmor. Ni kan ju gissa om han tyckte den var spännande! :)